Dr. E. Fiore je u svom radu s klijentima kao jednu od metoda za pronalaženje i eventualno oslobađanje nakačenih entiteta koristila skriptu koja sadrži sve važne informacije s kojima bi se pretpostavljeni entitet trebao upoznati, njegovu trenutnu situaciju i što mu je za činiti.1 Skripta se može čitati osobi koja sumnja da ima neki nakačeni entitet ili joj se može snimiti, pa onda snimku može preslušavati kada za to pronađe vremena i bez tuđe pomoći. Snimljena skripta ne bi trebala trajati duže od 10 minuta, uključujući i predložene duže pauze između pojedinih navoda.

Prije početka slušanja skripte udobno se smjestite, stišajte ili se maknite od vanjskih izvora koji vas mogu u tih desetak minuta ometati (telefoni, računala, TV, radio, ukućani, itd.), zatvorite oči i opustite se na nekoliko minuta kao da se spremate zaspati.

Prilikom slušanja obratite pažnju na emocije, misli, slike koje se javljaju kao i bilo kakve fizičke senzacije (promjena temperature, titranje, grčenje, osjećaj pomicanja određenog dijela tijela, suze, itd.) i pokušajte ih po završetku zabilježiti.

Ovisno o tome što vam se događalo, a posebice ako je riječ o opetovanim pojavama prilikom višekratnog slušanja nekoliko dana za redom, dobit ćete možda neke nove ideje o cijeloj stvari. Takvo otkriće ne bi trebalo rezultirati strahom i paničnom reakcijom, posebice ako je otkriven entitet otišao u Svjetlo. Ako i nije otišao u Svjetlo, on je zacijelo prisutan već neko vrijeme i tek treba donijeti odluku o oslobađanju i daljnjim promjenama u svom životu.

Treba znati da bi na ovakvu skriptu mogao reagirati astralni fragment i već nakon prvog, ili nekoliko ponovljenih slušanja, otići u Svjetlo. Ovo neće vrijediti za neljudske entitete, posebice ne za demonske koji egzistiraju s vjerovanjem da je Svjetlo opasno i zabranjeno mjesto. Postoji, međutim, određena vjerojatnost da bi kod istih moglo doći do određene reakcije, te bi tim tragom trebalo nastaviti dalje raditi.

Hoće li doći do bilo kakve reakcije ili ne, unaprijed je vrlo teško reći, to je individualna stvar i ne može se ništa sa sigurnošću tvrditi prije nego li se isproba. Ako ne bude nikakve reakcije na prvo slušanje, pokušajte isto ponoviti u nizu kroz nekoliko dana.

***

Ti si ovdje s ________, ali ti nisi ________, zar ne? Ti si netko sasvim drugi, potpuno različit od ________. Ti imaš drugo ime, drugu osobnost, druge potrebe, ideje i stavove. I bilo je vrijeme kada si ti živio u svom vlastitom tijelu, dugo prije nego što si se pridružio ________.

[Pauza]

Vidi možeš li se vratiti unatrag do tog vremena. Razmisli o ugodnim trenucima dok si u svom vlastitom tijelu.

[Duga pauza]

I onda se nešto dogodilo s tvojim tijelom i ono je umrlo.

[Pauza]

Kada je tvoje tijelo umrlo, otkrio si da si i dalje živ, baš kao što si to bio i trenutak prije, samo izvan svog mrtvog tijela. U tom trenutku trebao si otići direktno u duhovni svijet, u Svjetlo koje ti se pokazalo. Pomagači su bili tamo, možda netko od tvojih voljenih, možda prijatelj ili netko drugi za tebe poseban, a koji su došli da ti pomognu i otprate te u Svjetlo da tamo nastaviš svoj život. Ali, umjesto toga, ti si ostao u fizičkom svijetu bez vlastitog fizičkog tijela.

[Pauza]

Moguće da si bio zbunjen i nisi shvatio da je tvoje tijelo umrlo i zbog toga nisi shvatio što ti se stvarno dogodilo.

[Pauza]

Tada si napravio vrlo ozbiljnu grešku jer si u tom trenutku postao izgubljena duša.

[Duga pauza]

Sjećaš li se da si pokušavao nastaviti pričati s ljudima i oni nisu odgovarali? Ili ako si ih dodirivao izgledalo je kao da nisu primijetili tvoj dodir? Činilo se kao da gledaju ravno kroz tebe, bez pomisli da si ti bio tamo. Možda si se zbog toga osjećao vrlo zbunjeno – uznemireno, usamljeno – i frustrirano, i možda čak ljutito zbog njih.

Razlog zašto ti oni nisu odgovarali je to što si ti nevidljivi duh. Ti više nisi bio u svom tijelu, pa te oni zbog toga nisu mogli niti vidjeti. Oni nisu znali da si bio tamo. Ovdje nije riječ o tome da nisu obraćali pažnju na tebe, da nisu htjeli komunicirati s tobom, oni jednostavno nisu mogli znati da si ti bio tamo.

1 ^Usp. Ph. D. E. Fiore: The Unquiet Dead: A Psychologist Treats Spirit Pos­session, Ballantine Books, 1995., str. 130, moj prijevod i prilagodba, dopuštenje za prilagodbu i korištenje dobiveno od autorice 15.03.2011.
Creative Commons licenca­ Ovo djelo, ako drugačije nije naznačeno, ustupljeno je pod licencom Creative Commons Imenovanje-Nekomercijalno 3.0 Hrvatska .