Prvi put u Hrvatskoj - djelo o svjedočanstvima vanzemaljskog otimanja - „Kontakt” - Johannesa Fiebaga!

 

Udruga „Trag” je u sklopu djelovanja u istraživanju Svemira i njegovih utjecaja na čovjeka, a sukladno zakonima o Udrugama Republike Hrvatske, dovršila projekt izdavačke djelatnosti i predstavlja Vam prvu knjigu „Biblioteke Trag”.

Riječ je o prevedenom djelu „Kontakt”, njemačkog autora Johannesa Fiebaga. Objavom ovog djela, namjera nam je istraživati šire područje enelologije s naznakom usmjeravanja pažnje na ono što se naziva „bliskim susretima četvrte vrste” ili vanzemaljskim otimanjem.

Tema je to koja je još uvijek nedovoljno istražena, a sasvim sigurno najčešće je jednostavno svrstana u „tabu teme”.

O njoj se uglavnom samo šuška, što dovodi do toga da se čak i s ono malo informacija, čitava dovede u stanje „buke u komunikacijskom kanalu” i tada dobivamo širenje dezinformacija.

Danas je pitanje fenomenologije vanzemaljskog otimanja do te mjere „neobrađeno” da do sada nije postojalo apsolutno niti jedno prevedeno djelo te grane enelologije kod nas.

I nije problem što nije postojalo djelo koje se bavi svjedočanstvima žrtava otmica od strane vanzemaljaca samo ovdje u našoj zemlji, jer istina je da situacija nije bolja ni u svijetu.

Vrlo mali broj autora koji se bave ovom tematikom istoj pristupaju istraživačko-dokumentaristički te se uglavnom o ovom fenomenu progovara sramežljivo i najčešće rekla bih, potpuno – kontrolirano.

Možda Vas začuđuje riječ koju koristim: „enelologija”, no upravo radi istraživačkog pristupa ovoj temi, zaključila sam da nam ta riječ u našem jeziku nedostaje, naime, ako smo već UFO preveli kao NLO – nema niti jednog razloga da dalje nastavljamo s korištenjem termina „ufologija”, ako je sasvim jasno da pokrata NLO i istraživanje svih segmenata fenomenologije nepoznatoga, dakle ne samo nekih letjelica, već i raznih interakcija s nepoznatim, jednostavno vapi za propitkivanjem ne samo pojmova već i novih informacija. I zbog toga – vrijeme je da oni koji istražuju ove pojave mogu to činiti pod zbirnim nazivom područja - enelologije.

Creative Commons licenca­ Ovo djelo, ako drugačije nije naznačeno, ustupljeno je pod licencom Creative Commons Imenovanje-Nekomercijalno 3.0 Hrvatska .