U nastavku istraživanja psihičkih pojava i sadržaja koji mogu biti dio psihičkog inventara naišao sam na neke nove informacije vezane za Rekonekciju i njene izvedenice koje bih želio podijeliti u nastavku.

Možemo vidjeti kako globalno oduševljenje ovim "božjim darom" sve više raste, a broj zadovoljnih svjedoka čudesnih zbivanja sve je veći. U međuvremenu Pearlov tim nije sjedio skrštenih ruku – prema onome što nudi danas1 Pearl je i dalje u misiji i otvara nove tržišne niše: Rekonektivna Yoga, Rekonekcija za životinje, Rekonekcija za klince!, itd. Broj praktikanata Rekonekcije također raste i trenutno ih u službenom imeniku na Pearlovim stranicama samo u Hrvatskoj ima 33.2

Obzirom da se rezultati njegove metode mogu neupitno osjetiti na vlastitoj koži, pitanje "A zašto ne (probati)?" čini se potpuno prirodnim, bolje rečeno logičnim. Tako je, naš svjesni um koji je zadužen za logiku (i kritičko razmišljanje ako ono u tom trenutku nije zasjenjeno nekim jačim programom za anesteziju ili opuštanje) nema razloga da ne bude privučen opipljivim, po njemu (i za njega) neškodljivim rezultatima.

U nastavku ću navesti nekoliko stvari do kojih sam došao i koji bi trebali ponuditi neke odgovore na pitanje "Zašto ne?".

***

Rekonekcija je način iscjeljivanja koji je po prvi put prisutan na ovom planetu. Riječ je o novim iscjeljujućim frekvencijama koje je moguće i znanstveno (empirijski) dokazati.3 Prema onome što sam uspio do sada doznati ovo je točno. Riječ je o novim "vibrama" iz izvora koji ne dolazi sa Zemlje. Na što djeluju ove frekvencije? Primarno ne djeluju na fizičko tijelo, što bi se prvo moglo pomisliti, već na astralno tijelo koje je jedno od naših "tijela" i svojom veličinom uvelike nadmašuje fizičko tijelo (u promjeru do 10m).4 Promjene izazvane u astralnom tijelu manifestiraju se u eteričnom, a naposljetku i u fizičkom. Može doći do mjerljivih promjena i saniranja posljedica određenih poremećaja i bolesti. Rekli bi englezi: So far, so good.

Evo što nije so good: izvor vibri ne dolazi iz Svjetla iz kojeg izvorno dolazimo. Zašto i kome je ovo uopće važno? Smatram da bi trebalo biti vrlo važno svim ljudskim bićima koje imaju individualnu dušu, jer sve što je suštinski važno za utjelovljenje duše dolazi iz Svjetla. Nadalje, duša za vrijeme inkarnacije ne prestaje biti u kontaktu sa Svjetlom koje je izvor božanske kreacije. Kakve ovo ima veze s prije spomenutim svjesnim umom (kontrolorom nižeg ega)? Nažalost naj­češće male i nikakve. Naime odrastanjem u egocentrično konta­mi­ni­ra­nom okruženju neumitno dolazi do ozbiljnog potiskivanja duše u drugi plan, a pritom primarnu ulogu vodstva preuzima svjesni um, kada je takvo vodstvo obojano njegovim sadržajima, kao i onima koji izranjaju preko podsvjesnog dijela. Zašto duša ne bi prihvatila i nešto što ne dolazi iz Svjetla? Pa, upitajte je, ako ste to stvarno u stanju učiniti!

Ali, što sam Pearl misli o duši? Sudeći po knjizi5 koju je napisao (ako ista nije produkt ghostwriting-a6 nekog s platne liste Hay Housea) duša (engl. soul) je poprilično imaginaran pojam. Zanimljiv detalj je da ga iz prvog lica nije upotrijebio niti jedan put, obzirom da su sva spominjanja duše povezana s iskustvima njegove majke, a tamo gdje se taj pojam i koristi uglavnom se pojavljuje u navodnicima (kao "duša" ili kao "jezgra" osobe) ili pisan kurzivom!7

Gledajući striktno znanstveno, obzirom da za modernu znanost duša ne postoji (čak niti u psihologiji/psihijatriji) Pearlu ne bi trebao biti problem dobiti potvrdu takve znanosti o tome kako je rekonekcija potpuno sigurna i blagotvorna bez nepoželjnog učinka. S ovim bi se lako trebali složiti i svi oni "produhovljeni" istražitelji i znanstvenici s monističkim svjetonazorom (neke od njih Pearl i sljedbenici rado na­vode u svojim propagandnim porukama).

Ono što bih dalje želio naglasiti jest da rekonektivni udar (jer to zaista jest zbog karakteristika ovih vibri) doslovno rastrese individualni astralni prostor osobe što dovodi do preslagivanja i u "donjim" tijelima. Ovo bi posljedično trebalo voditi i do promjena u DNK (bez obzira jesu li one današnjim metodama mjerljive ili ne). Originalni astralni prostor je definirala duša prilikom utjelovljenja i njena reakcija na ovakav upad sa strane značiti će daljnje "povlačenje", umirivanje. Zašto je tomu tako? Zašto duša na ovo ne reagira? Što su sve osjetile osobe koje su se prepustile blagodati rekonekcije ne znam, one će to bolje znati, no obzirom da su impulsi duše inače suptilni lako se moglo dogoditi da su (još jednom) bili ignorirani. Ovo posebno ne bi trebalo čuditi u slučaju velikog broja ljudi koji su se prepustili rekonekciji u svojoj ne-moći kao vrlo znakovitom pokazatelju koliko su diskonektirani s vlastitom du­šom i nesvjesni odakle osobna moć proizlazi, pa tjerani nižim egom pokušavaju pronaći moć izvan sebe. Pretpostavljam isto tako da bi ovo moglo zvučati iritantno svim onim ne-moćnima i bolesnima koji se hvataju za svaku slamku spasa, ali i dalje se ne pitajući što ta bolest za njih predstavlja i koji dio njih se u stvari lovi za slamku i toliko boji smrti i svog nestajanja?

1 ^http://www.thereconnection.com/programs, viđeno: 04.04.2012.
2 ^http://www.thereconnection.com/practitioner-directory, viđeno: 04. 04.2012.
3 ^Usp. http://www.thereconnection.com/faq, viđeno: 04.04.2012.
4 ^Pojednostavljeno govoreći, kod čovjeka s individualnom dušom moguće je vidjeti tri "tijela": fizičko, najmanje i najgušće, zatim eterično (drugo) koje ispunjava čitavo prvo i izlazi iz njega na daljinu do pola metra i astralno (treće) koje is­pu­nja­va prethodna dva i koje sa sobom dovodi duša prilikom utjelovljenja (duša stoji u centru ovog "kompleksa" tijela).
5 ^E. Pearl: The Reconnection: Heal Others, Heal Yourself, Hay House, 2003.
6 ^Praksa pisanja knjiga, članaka ili govora za klijenta po narudžbi, kada klijent dobiva sva priznanja (kao i kritike) za naručeni tekst.
7 ^Usp. E. Pearl: The Reconnection: Heal Others, Heal Yourself, Hay House, 2003., str. 11-16
Creative Commons licenca­ Ovo djelo, ako drugačije nije naznačeno, ustupljeno je pod licencom Creative Commons Imenovanje-Nekomercijalno 3.0 Hrvatska .