Događaj koji je bio prekretnica u daljnjem ograničavanju i gaženju ljud­skih prava i sloboda kroz manipulativnu propagandu svjetskih razmjera koja je rezultirala "demokratskom" odlukom da se objavi rat "te­ro­ristima" kako bi vojno-industrijska "elita" dobila novi zamah i time dodatno utvrdila svoje pozicije i nadmoć. 9/11 na zastrašujući način pokazuje kako psihopatizirana elita može milijarde ljudi držati u pokor­nosti i zabludi, i koliko je propaganda uznapredovala od vremena Goebbelsa i nacističke Njemačke.

Ovaj nemili događaj nezaobilazno prati etiketiranje neposlušnih koji ne prihvaćaju službenu "istinu" o događaju i navodnim počini­te­lji­ma kao teoretičara zavjera (engl. conspiracy theorists).

Stav po pitanju 9/11 je, pored pitanja o mračnim (demonskim) silama i nezemaljskim inteligencijama (iako izgleda da se ne zna gdje jedni završavaju a drugi počinju), jedan od najboljih testova (ne)svje­sno­sti bilo osobe, bilo izvora informacija s kojima smo došli u doticaj.

Zanimljivo je pratiti određene "slobodne i nezavisne" medije, por­tale, izvjestitelje i "borce za istinu" kako spretno i prešutno prelaze preko ove teme, jer o tome se ionako "sve zna" i "već je sve rečeno", jedino što još nedostaje su zločesti počinitelji koji se navodno skrivaju po afganistanskim bespućima (dok nam ne plasiraju novu "izvor krize" nakon čega možemo ubrzo očekivati odlazak i npr. domaćih trupa koje će braniti državne granice tisućama milja daleko i koje će onda pro­to­kolarno posjećivati različiti vrhovnici iz našeg "demokratskog" aparata kako bi im u ime svih nas izrazili podršku).

9/11 ne samo da prkosi čovječnosti (što je na ekstreman način prikazano tretmanom navodnih neprijatelja u zatvoreničkom logoru u zaljevu Guantanamo koji su izloženi nečovječnoj torturi), nego prkosi i osnovama fizike i kemije kad nas prestavnici NEčovjeka pokušavaju uvjeriti da npr. zgrada 7 od 47 katova, koju je od tornjeva dijelila zgrada 6 i ulica, može 7 sati nakon rušenja blizanaca sama od sebe pasti kao pokošena (moguće od proživljene traume gledanja pada blizanaca).

Creative Commons licenca­ Ovo djelo, ako drugačije nije naznačeno, ustupljeno je pod licencom Creative Commons Imenovanje-Nekomercijalno 3.0 Hrvatska .