Home Mala studija (izmijenjeno izdanje)
Mala studija o nevidljivim ljudskim i neljudskim entitetima i utjecajima (izmijenjeno izdanje)
Autor: Denis
Ažurirano: Utorak, 24.12.2013. 16:34

 

graphics2

(cc) 2011, oslobadjanje.com

 

Mala studija o ljudskim i neljudskim entitetima i utjecajima nastala je tragom autorova istraživanja nevidljivih utjecaja koji su od davnina nezaobilazni pratitelj ljudskog roda i često uzrok patnji, sukobima i nesreći. Ovoj tematici, koja je tabu tema modernog doba, uglavnom se pristupa ekstremno: senzacionalističkim navodima o posjednutosti, uz iskrivljene ideje prikazane u holivudskim horror filmovima egzorcizma. S druge strane, ona je predmet ismijavanja i omalovažavanja, čemu se lako prikloniti uz današnju materijalističku znanost koja ne odustaje od pokušaja objašnjavanja psihičkih sadržaja i stanja genetskim nasljeđem, posljedicama kemijske neuravnoteženosti u mozgu ili naučenim druš­tve­no uvjetovanim ponašanjima. Predstavnici humanističke znanosti i psihologije koji žele komentirati ovakve pojave olako ih svrstavaju pod "osobne demone" ili puko fantaziranje, odbacujući drugačija tumačenja kao primitivna i zastarjela.

Napisana u želji da približi rad nekolicine odvažnih psihoterapeuta koji su se u svojoj dugogodišnjoj praksi svakodnevno susretali s ovakvim utjecajima i uspijevali svojim postupcima poboljšati cjelokupno stanje svojih klijenata, Mala studija nudi objašnjenja koja omogućuju novi pristup, bez zauzimanja ekstremnih stavova o problematici tzv. lu­ta­ju­ćih duša/duhova, demonskih bića, uroka, itd.

Navedeni primjeri oslobađanja koje je vodio sam autor trebali bi olakšati razumijevanje same dinamike ovakvog postupka i pokazati razliku naspram crkvenog egzorcizma koji je također jedna od ob­ra­đe­nih tema, uz sljedeće cjeline:

  • Porijeklo i uzroci nastanka nakačenja
  • Kategorizacija entiteta
  • Simptomi i posljedice
  • Usporedba s PVO (poremećajem višestruke osobnosti)
  • Moguće mjere zaštite
  • Usporedni pregled različitih metoda oslobađanja

Sadržaj

 

Ostala izdanja:

 

library.png

 

Tiskano izdanje za posudbu u knjižnicama

 

 
Creative Commons licenca­ Ovo djelo, ako drugačije nije naznačeno, ustupljeno je pod licencom Creative Commons Imenovanje-Nekomercijalno 3.0 Hrvatska.